
Elegancki obiad weselny
trwający około 3-4 godziny
Wyborne menu serwowane indywidualnie przez kelnerów, którego zwieńczeniem będzie deser w postaci tortu ślubnego. Pierwsza i druga wariacja obowiązuje przy maksymalnej liczbie 35 osób.
-
Wariacja nr 1 - 185 zł/osobę
Powitanie gości:
( 1 szampanówka/osobę )Wino musujące z malinami
Przystawka:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie )Carpaccio
( z buraka na rukoli z serem kozim i dressingiem winegret )Zupa:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Krem z białych warzyw
( z groszkiem ptysiowym )Krem pomidorowy
( z grzanką ziołową )Danie główne:
( 1 porcja na osobę, serwowane indywidualnie. Do wyboru 1 propozycja z poniższych: )Polędwiczki wieprzowe
( w sosie tymiankowym podane z kopytkami z lubczykiem i sałatką wiosenną )Udko z kaczki
( podane z sosem z żurawiny z puree ziemniaczanym i surówką z buraczków )Filet z sandacza
( z sosem cytrynowo-limonkowym podany z puree ziemniaczano-kalafiorowym i mini-sałatką z pomidorkami )Pstrąg z pieca
( podany z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką z kiszonej kapusty )Tort:
( 1 porcja na osobę - ok. 120 g. Do wyboru jedna z propozycja z poniższych: )Szampańska truskawka
( tort na jasnym biszkopcie ze świeżymi truskawkami na masie śmietankowej z mascarpone z dodatkiem Prosecco )Szwarcwaldzki
( tort na ciemnym biszkopcie z kakao, masą śmietankową i masą czekoladową z wiśnią w rumie )Tiramisu
( tort na ciemnym biszkopcie, z masą kawową i masą śmietankową z mascarpone z dodatkiem likieru amaretto )Owoce leśne
( tort na jasnym biszkopcie z lekką masą śmietankową i kwaskowatymi owocami: porzeczką, maliną, jagodą )Egzotyczny
( tort na jasnym biszkopcie z masą jogurtowo-śmietankową, z owocem brzoskwini, ananasem, mandarynką i melonem, z likierem pomarańczowym )Napoje zimne:
( łącznie 0,5l/osobę, podane w szklanych dzbankach )Sok pomarańczowy
Sok jabłkowy
Domowa lemoniada
( z limonką i cytryną )Woda mineralna
( z miętą )Napoje gorące:
( 2 filiżanki/osobę, serwowane indywidualnie )Kawa
( czarna/biała/Cappuccino/Latte )Herbata
( czarna/owocowa )Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 4 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), elegancką dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 1 - 185 zł/osobę
-
Wariacja nr 2 - 165 zł/osobę
Powitanie gości:
( 1 szampanówka/osobę )Wino musujące z malinami
Przystawka:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie )Tatar z łososia wędzonego
( na dymie sosnowym )Zupa:
( 1 porcja na osobę, serwowana indywidualnie. Do wyboru 1 opcja z poniższych: )Rosół tradycyjny
( z makaronem i siekaną nacią )Barszcz biały
( podany z pasztecikiem z pieczarkami )Danie główne:
( 1 porcja na osobę, serwowane indywidualnie. Do wyboru 1 propozycja z poniższych: )Kieszonka drobiowa
( nadziewana szpinakiem i serem feta w sosie śmietanowym podana z puree ziemniaczanym i surówką z buraczków )Schab po myśliwsku
( panierowany kotlet z zapieczonym serem z pieczarkami podany z puree ziemniaczanym i bukietem surówek )Filet z sandacza
( z sosem koperkowym podany z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty )Pstrąg z pieca
( podany z łódeczkami ziemniaczanymi i surówką z kiszonej kapusty )Tort:
( 1 porcja na osobę - ok. 120 g. Do wyboru jedna z propozycja z poniższych: )Szampańska truskawka
( tort na jasnym biszkopcie ze świeżymi truskawkami na masie śmietankowej z mascarpone z dodatkiem Prosecco )Szwarcwaldzki
( tort na ciemnym biszkopcie z kakao, masą śmietankową i masą czekoladową z wiśnią w rumie )Tiramisu
( tort na ciemnym biszkopcie, z masą kawową i masą śmietankową z mascarpone z dodatkiem likieru amaretto )Owoce leśne
( tort na jasnym biszkopcie z lekką masą śmietankową i kwaskowatymi owocami: porzeczką, maliną, jagodą )Egzotyczny
( tort na jasnym biszkopcie z masą jogurtowo-śmietankową, z owocem brzoskwini, ananasem, mandarynką i melonem, z likierem pomarańczowym )Napoje zimne:
( 0,5l/osobę, podane w szklanych dzbankach )Sok pomarańczowy
Sok jabłkowy
Domowa lemoniada
( z limonką i cytryną )Woda mineralna
( z miętą )Napoje gorące:
( 2 filiżanki/osobę, serwowane indywidualnie )Kawa
( czarna/biała/Cappuccino/Latte )Herbata
( czarna/owocowa )Cena uwzględnia: menu, obsługę kelnerską do 4 godzin, eleganckie nakrycie stołu (białe obrusy, serwety, świece), elegancką dekorację kwiatową - 1 wiązanka/10 osób.Wariacja nr 2 - 165 zł/osobę
-
Wariacja nr 3 – 155 zł/osobę
Zupa:
( do wyboru 1 rodzaj, w przeliczeniu 1 porcja na osobę )Rosół domowy
( z makaronem )Zupa pomidorowa
( z makaronem )Barszcz
( z pasztecikiem )Danie główne:
( do wyboru 2 rodzaje, w przeliczeniu 1,5 porcji na 1 osobę, podawane na platerach )Schab z podgrzybkami
( w formie kieszonki schabowej w panierce )Polędwiczki wieprzowe
( w pieprzu )Pieczeń wieprzowa
( w winnym sosie )Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
De volaille
Pierś farmerska
( z boczkiem )Pierś
( w migdałach )Dodatki do dania głównego:
( do wyboru 2 rodzaje, podawane na platerach )Ziemniaki z wody
ziemniaczki zapiekane z ziołami
kluski śląskie
ryż
frytki
Surówki/warzywa:
( do wyboru 2 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło )Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z buraczków
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z białej kapusty
*
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
( do wyboru jeden deser lub 2 porcje ciasta )Deser lodowy
ciasto-jogurtowe z brzoskwinią
sernik
szarlotka 2p/os (70g porcja)
Napoje:
( 0,25 l na osobę, podane w dzbankach do stołu )Sok jabłkowy
pomarańczowy
woda
Kawa, herbata
( bez ograniczeń, serwowana do deseru lub w termosach w bufecie )Przyjęcie do 4 godzinDodatkowo menu można rozszerzyć o:
Owoce w stole 150g/os - 18 złTort 140g/porcję - od 190 zł/kgNapoje b.o. dopłata - 20 zł/osDzban soku - 16 zł/1 litrWariacja nr 3 – 155 zł/osobę

Smaki na szlaku - restauracja i pokoje
WWW.SMAKINASZLAKU.PL
RESTAURACJA@SMAKINASZLAKU.PL
532 323 112
UL. KŁODZKA 8B, POLANICA-ZDRÓJ