Uroczystości - Polanica Zdrój
Zorganizujemy coś razem?
Smaki Na Szlaku to miejsce idealne na rodzinne spotkania i firmowe wydarzenia. Smaczna i świeża kuchnia, komfortowe pokoje, a także serdeczna atmosfera sprawią, że każda uroczystość zyska odpowiednią oprawę, a wydarzenie na długo zapisze się jako wspaniałe w Pamięci Twoich gości.
Zorganizujemy na Twoje życzenie każdą uroczystość: chrzciny, komunię, urodziny czy ostatnie pożegnanie - do 100 osób. Eleganckie przyjęcie komunijnez bogatym menu, przytulne spotkanie rodzinne na chrzcinach ukochanej pociechy, czy może huczna 40-tka? Pewnie, że tak! A wszystko w odpowiedniej oprawie. Przytulne, ciepłe wnętrze da również idealną oprawę od typowej weselnej biesiady, przez pełne kolorów zabawy w stylu folk, jak i eleganckie rustykalne wesele. Kameralny taras wśród zieleni będzie dobrym miejscem, by odetchnąć lub zasiąść przy zorganizowanym specjalnie dla Ciebie ognisku. Dogodna lokalizacjaw Polanicy-Zdroju, a także parking bezpośrednio przy obiekcie to atuty Restauracji Smaki Na Szlaku,które pozwolą Ci na wyjątkowe celebrowanie tych ważnych chwil, bez zbędnego rozpraszania : )
W dobie pandemii organizujemy także ostatnie pożegnania, chrzciny i inne spotkania rodzinne w formie cateringu.
Specjalnie dla was
Szafowa kuchni zadba o to, by było pysznie i syto, z akcentem lokalnych przysmaków, a uśmiechnięta obsługa spełni ważne życzenia Twoich gości. Zagwarantujemy dla Was wygodny nocleg w przytulnych butikowych pokajach - do 25 osób w Smakach Na Szlaku, do 100 osób w zaprzyjaźnionym obiekcie, kilka kroków od nas.
Dopilnujemy, żeby wszystko przebiegło po Twojej myśli,a Tobie pozostawimy najprzyjemniejszą część organizacji - celebrowanie tych chwil.
Zadzwoń, napisz, spotkajmy się przy kubku kawy. Do zobaczenia!
Spotkania okolicznościowe
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Wyjątkowe spotkanie w doskonałym gronie dostosowane do Waszych indywidualnych potrzeb, trwające od 4 do 12 godzin
Chrzciny
Uroczyste wydarzenie z łagodniejszym menu, pastelowymi dekoracjami, tortem i rozszerzeniem w postaci przekąsek, zaplanowana do 6 godzin
Komunia
Elegancka uroczystość z uwzględnieniem wielopokoleniowego menu, zaplanowana do 8 godzin
Ostatnie Pożegnanie
Spokojna uroczystość o kameralnym klimacie z dyskretną obsługą, z tradycyjnymi propozycjami menu i ciepłymi napojami, zaplanowana do 4 godzin
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 1 – 45 zł/osobę
Zupa:
Domowy rosół podany z makaronem
Danie główne:
(do wyboru 1 rodzaj, podawane na talerzach)
Tradycyjny kotlet schabowy
(zamiennie pierś z kurczaka panierowana)
Kotlet de’Volaille
Zraz zawijany wieprzowy
Pieczeń staropolska
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki z wody, ziemniaczki pieczone,
Bukiet surówek
Deser:
(podawane na talerzach, 1 porcja na osobę)
Ciasto
Napoje:
(0,25l na osobę, podane w dzbankach w stole)
Sok pomarańczowy
Sok jabłkowy
Woda
Kawa lub herbata
Czas trwania przyjęcia do 2 godzin
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 2 – 85 zł/osobę
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Rosół domowy z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Schab z podgrzybkami
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
De volaille
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 2 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
(do wyboru 2 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z buraczków
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z białej kapusty
*
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciasta)
Deser lodowy, mix ciastek 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(0,25 l na osobę, podane w dzbankach do stołu)
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie ok 4 godzin.
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 3 – 95 zł/osobę
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy,
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 2 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
(do wyboru 2 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z selera
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
*
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciast)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciast 2p/os ( 70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie ok 4 godzin
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 4 – 105 zł/osobę
Przystawka:
(do wyboru jeden rodzaj)
Pasztet z żurawiną
Łosoś wędzony na grzance
Caprese
Melon z szynką parmeńską
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 3 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, ryż, frytki, kluski śląskie
Surówki/warzywa:
(do wyboru 3 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
*
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciasta)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciast 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/osoba)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie do 4 godzin.
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 5 – 130 zł/osobę
Zupa:
(serwowana w wazach do stołu)
Domowy rosół z kury z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, 2 porcje na os, serwowane na platerach do stołu)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu wieprzowy
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dań:
(do wyboru 3 rodzaje)
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem, ziemniaczki pieczone z ziołami, frytki, kluski śląskie
Surówki:
(do wyboru 3 rodzaje)
Surówki: z białej kapusty, z marchwi z ananasem lub jabłkiem, mix sałat z dressingiem,
Jarzyny na ciepło:
(do wyboru 1 rodzaj)
Buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciast bankietowych)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciastek 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Bufet zimny:
(do wyboru 5 rodzajów, bufet serwowany na platerach do stołu, 3 porcje na osobę + sałatka)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Rolada z drobiu z curry
Kurczak z szynka i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Śledź na 3 sposoby
Tymbaliki z groszkiem i krewetkami
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Pieczywo i masełko
Sałatki: cesarska, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Przyjęcie do 6 godzin.
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 6 - 130 zł/osobę
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 3 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, ryż, frytki, kluski śląskie
Surówki/warzywa:
(do wyboru 3 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
*
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bufet zimny:
(do wyboru 4 rodzaje, bufet serwowany na platerach do stołu, 2 porcje na osobę + sałatka)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Rolada z drobiu z curry
Kurczak z szynka i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Śledź na 3 sposoby
Tymbaliki z groszkiem i krewetkami
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Pieczywo i masełko
Sałatki: cesarska, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Gorąca przekąska
(jedna opcja do wyboru)
barszcz z krokietem z kapustą i pieczarkami
barszcz z pasztecikiem
bigos
bogracz
szaszłyk wieprzowy
szaszłyk drobiowy
zupa gulaszowa
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/osoba)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie ok 8 godzin.
Przyjęcia rodzinne i firmowe
Propozycja nr 7 - 150 zł/osobę
Przystawka:
(do wyboru jedna z opcji)
Pasztet z żurawiną
Łosoś na grzance
Caprese
Melon z szynką parmeńską
Terrine warzywne
Zupa:
Consome drobiowe
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Krem brokułowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Zupa z borowików
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, 2 porcje na os, serwowane na platerach do stołu)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu wieprzowy
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dań:
(do wyboru 3 rodzaje)
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem, ziemniaczki pieczone z ziołami, frytki, kluski śląskie
Surówki:
(do wyboru 3 rodzaje)
Surówki: z białej kapusty, z marchwi z ananasem lub jabłkiem, mix sałat z dressingiem, mizeria
Jarzyny na ciepło:
(do wyboru 1 rodzaj)
Buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciast bankietowych )
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciasteczek 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Bufet zimny:
(5 rodzajów do wyboru, bufet serwowany na platerach do stołu, 3 porcje na osobę + sałatka)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Rolada z drobiu z curry
Kurczak z szynka i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Tymbaliki z groszkiem i krewetkami
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Duet szparag owinięty szynką
Pieczywo i masełko
Sałatki: cesarska, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Dodatkowo do każdej z opcji menu:
Owoce w stole 150g/os – 6 zł
Ciasteczka bankietowe 5 zł/porcję
Tort 120g/porcję od 55-65 zł/ kg
Napoje b.o. dopłata 8zł/os
Ewentualne dodatkowe soki dzbanek 10zł/szt
Chrzciny
Chrzciny
Propozycja nr 1 – 85 zł/osobę
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Rosół domowy z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Schab z podgrzybkami
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
De volaille
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 2 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
(do wyboru 2 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z buraczków
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z białej kapusty
****
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciasta)
Deser lodowy, mix ciastek 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(250 ml na osobę, podane w dzbankach do stołu)
Sok jabłkowy, pomarańczowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie ok 4 godzin.
Chrzciny
Propozycja nr 2 – 95 zł/osobę
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy,
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 2 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, kluski śląskie, ryż, frytki
Surówki/warzywa:
(do wyboru 2 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z selera
Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
****
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciast)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciast 2p/os ( 70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie ok 4 godzin.
Chrzciny
Propozycja nr 3 – 105 zł/osobę
Przystawka:
(do wyboru jeden rodzaj)
Pasztet z żurawiną
Łosoś wędzony na grzance
Caprese
Melon z szynką parmeńską
Zupa:
(do wyboru, w przeliczeniu 1 porcja na osobę)
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
Rosół domowy z makaronem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, w przeliczeniu 2 porcje na 1 osobę, podawane na platerach)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dania głównego:
(do wyboru 3 rodzaje, podawane na platerach)
Ziemniaki z wody, ziemniaczki zapiekane z ziołami, ryż, frytki, kluski śląskie
Surówki/warzywa:
(Do wyboru 3 rodzaje, oraz 1 rodzaj jarzyn na ciepło)
Surówka z marchwi z ananasem lub jabłkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z buraczków
Surówka z białej kapusty
****
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciasta)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciast 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/osoba)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Przyjęcie do 6 godzin.
Chrzciny
Propozycja nr 4 – 130 zł/osobę
Zupa:
(serwowana w wazach do stołu)
Domowy rosół z kury z makaronem
Barszcz z pasztecikiem
Krem brokułowy, serowy, pieczarkowy, pomidorowy
Zupa cebulowa, meksykańska.
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, 2 porcje na os, serwowane na platerach do stołu)
Pieczeń wieprzowa w winnym sosie
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu wieprzowy
Eskalopki wieprzowe w sosie tymiankowym
Zraz wołowy
De volaille
Schab z podgrzybkami
Pierś farmerska z boczkiem
Pierś w migdałach
Rolada z kurczaka z mozzarellą
Medalion z indyka zapiekany z ananasem i serem
Indyk w sosie muślinowym na bazie białego wina
Dodatki do dań:
(do wyboru 3 rodzaje)
Ziemniaki z wody z masełkiem i koperkiem, ziemniaczki pieczone z ziołami, frytki, kluski śląskie
Surówki:
(do wyboru 3 rodzaje)
Surówki: z białej kapusty, z marchwi z ananasem lub jabłkiem, mix sałat z dressingiem,
Jarzyny na ciepło:
(do wyboru 1 rodzaj)
Buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser, lub 2 porcje ciast bankietowych)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciastek 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Sok pomarańczowy, jabłkowy, woda
Kawa, herbata – bez ograniczeń, serwowana do deseru, lub w termosach w bufecie
Bufet zimny:
(do wyboru 5 rodzajów, bufet serwowany na platerach do stołu, 3 porcje na osobę + sałatka)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Rolada z drobiu z curry
Kurczak z szynka i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Śledź na 3 sposoby
Tymbaliki z groszkiem i krewetkami
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Pieczywo i masełko
Sałatki: cesarska, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Przyjęcie do 6 godzin.
Dodatkowo do każdej opcji cenowej menu:
Za dopłatą 6 zł/1os. stojaki z owocami w stole 150g/1 os.
Tort dodatkowo płatny wg gramatury, ok. 120 g na osobę, cena 55-65 PLN/ kg
Dodatkowe porcje ciasta – 5,00 PLN porcja
Opcja napoje b.o. dopłata 8 PLN/os
Ewentualne dodatkowe dzbanki 1,5L 10 pln/szt
*
Komunia
Zupa:
(serwowana w wazach do stołu)
Rosół z domowym makaronem
Danie główne:
(do wyboru 3 rodzaje, 2,5 porcji na os, serwowane na platerach do stołu)
Sznycel po wiedeńsku
Cordeon Bleu wieprzowy
Zraz wołowy
De volaille
Pierś farmerska z boczkiem
Roladka wieprzowa
Dodatki do dań:
(Do wyboru 2 rodzaje)
Ziemniaki z wody z masłem i koprem, ziemniaki pieczone, frytki, kluski śląskie
Surówki:
(Do wyboru 3 rodzaje)
Surówki: z białej kapusty, z buraczków, mix sałat z dressingiem, z marchwi, z czerwonej kapusty
Jarzyny na ciepło:
(do wyboru 1 rodzaj)
Buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, bukiet jarzyn na ciepło
Deser:
(do wyboru jeden deser lub 2 porcje ciast bankietowych)
Deser lodowy, mus czekoladowy, panacotta, gruszka z lodami,
deser jogurtowy, mix ciast bankietowych 2p/os (70g porcja)
Napoje:
(zimne, podane w dzbankach 0,5l/os)
Soki: pomarańczowy, jabłkowy, grejpfrutowy
Kawa, herbata, woda – bez ograniczeń
Bufet zimny:
(4 rodzaje do wyboru + 1 sałatka, bufet serwowany na platerach do stołu, 3 porcje na osobę + sałatka)
Polędwiczki wieprzowe w pieprzu
Galantyna z kurczaka
Kurczak z szynką i szparagami
Schab ze śliwką po duńsku
Pstrąg w ziołach
Łosoś wędzony na grzance
Tymbaliki drobiowe
Jaja w sosie tatarskim
Duet szparag owinięty szynką
Śledź na trzy sposoby
Pieczywo i masło
Sałatki: a’la cesar z kurczakiem, grecka, jarzynowa, brokułowa, meksykańska
Cena menu: 150 zł/os – w tym dekoracje i kwiaty
Dodatkowo:
Półmisek owoców sezonowych 150g/os – 6 zł
Ciasteczka bankietowe 5 zł/porcję
Tort 120g/porcję od 65-75 zł/kg
Napoje zimne b.o. dopłata 10 zł/os
Dodatkowe soki - dzbanek 10 zł/szt
Przyjęcie do 6 godzin.
Ostatnie Pożegnanie
Ostatnie pożegnanie
Propozycja nr 1 – 85 zł/osobę
Zupa: (serwowana lub w wazach)
Domowy rosół podany z makaronem
Dania główne:
(do wyboru 2 rodzaje, 1,5 porcji na osobę, podawane na platerach)
Tradycyjny kotlet schabowy
(zamiennie pierś z kurczaka panierowana)
Kotlet de’Volaille
Zraz zawijany wieprzowy
Pieczeń staropolska
Dodatki do dania głównego:
Ziemniaki z wody, ziemniaczki pieczone,
Bukiet surówek
Na ciepło:
(do wyboru 1 rodzaj)
kapusta zasmażana, kapusta modra, buraczki, mix jarzyn na ciepło
Deser:
(podawane na półmiskach, 1,5 porcji na osobę)
Ciasto – jogurtowe, z brzoskwinią /sernik / szarlotka 1,5 p/os – 110 g/os.
Napoje:
(0,25l na osobę, podane w dzbankach w stole)
Sok pomarańczowy, sok jabłkowy
Woda
Kawa lub herbata
Czas trwania przyjęcia do 2 godzin