Dni poprzedzające Boże Narodzenie to czas sprzyjający rodzinnym lub firmowym spotkaniom świątecznym. Wyczaruj dzięki nam cudowną wigilię rodzinną lub firmową i zachwyć swoich Gości. Bogaty wybór dań świątecznych pozwoli zaspokoić każde podniebienie Nie zabraknie w niej zarówno potraw tradycyjnych takich jak: aromatyczny barszcz z uszkami czy karp w maśle z kapustką z grzybami. Całość zwieńczy gorące pieczone jabłko z orzechami i bakaliami z konfiturą.
Co możemy dla Ciebie zorganizować?
-
Spotkania Wiilijne w Restauracji Smaki Na Szlaku w blasku świec, przy subtelnej nucie kolęd i w przytulnej atmosferze (oferta wigilijna:https://www.smakinaszlaku.pl/oferty-specjalne/wieczerza-wigilijna-w-smakach-na-szlaku-2 ).
-
Odbiór gotowych potraw oraz półmisków w restauracji przygotowanych na zamówienie (zamówienia przyjmujemy do dnia 18.12.2025 roku)
Poniżej prezentujemy przykładowe propozycje zestawów świątecznych.
Propozycje menu świątecznego:
| WIGILIA TRADYCYJNA: 99 zł/osobę | |
| zupa: | wigilijny barszcz z uszkami |
| danie główne: | karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami |
| deser: | patera ciast wigilijnych (makowiec, jabłecznik, sernik) |
| napoje świąteczne: |
kompot z suszu, poncz świąteczny |
| WIGILIA STAROPOLSKA: 139 zł/osobę | |
| przystawka: | śledź w śmietanie, ryba po grecku |
| zupa: | zupa grzybowa z prawdziwkami i makaronem |
| danie główne: | karp smażony na maśle z pieczonymi ziemniakami i kapustą z grzybami |
| mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie | |
| deser: | jabłko pieczone w piecu podane z miodem i orzechami z korzenną nutą |
| napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny |
| WIGILIA EUROPEJSKA: 155 zł/osobę | |
| zimna płyta: | wędliny staropolskie |
| tościki łososiowe | |
| sałatka żydowska | |
| karp w galarecie | |
| zupa: | wigilijny barszcz z uszkami |
| danie główne: | pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony |
| karp smażony na maśle | |
| mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie | |
| deser: | strudel z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną |
| kluski z makiem z bakaliami | |
| napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny |
| WIGILIA NA SZLAKU 210 zł /osobę | |
| zimna płyta: | wędliny staropolskie |
| karp wędzony | |
| tościki łososiowe | |
| sałatka żydowska | |
| karp w galarecie | |
| galareta wieprzowa | |
| sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach | |
| zupa: | wigilijny barszcz z uszkami lub zupa grzybowa |
| danie główne: | pieczona golonka na kapuście z grzybami, ziemniaki pieczone, ogórek kiszony |
| karp smażony na maśle | |
| gołąbki z ryżem i grzybami | |
| mix pierogów: z kapustą i grzybami, ruskie, | |
| deser: | strudel z gałką lodów i bitą śmietaną |
| kluski z makiem i bakaliami | |
| patera ciast wigilijnych | |
| napoje świąteczne: | kompot z suszu, poncz świąteczny, grzane wino z pomarańczą |
| SKOMPONUJ WŁASNE MENU WIGILIJNE: | ||
| przystawki: | ||
| bożonarodzeniowy śledź w śmietanie | 100 g | 16,00 |
| sałata żydowska z jajkiem i ziemniakami | 100 g | 16,00 |
| wigilijny karp w galarecie | 150 g | 26,00 |
| ryba po grecku | 100 g | 18,00 |
| tościki łososiowe | 100 g | 19,00 |
| staropolskie wędliny -3 rodzaje | 150 g | 28,00 |
| galaretka drobiowa | 100 g | 18,00 |
| galaretka wieprzowa | 100 g | 22,00 |
| schab w galarecie | 100 g | 20,00 |
| mięsa pieczone - 3 rodzaje | 150 g | 27,00 |
| karp wędzony | 200 g | 32,00 |
| sałatka z polędwicy wieprzowej w ziołach | 100 g | 23,00 |
| zupy: | ||
| wigilijny barszcz z uszkami | 350 ml | 27,00 |
| zupa grzybowa z makaronem | 350 ml | 27,00 |
| kwaśnica na dziczyźnie | 350 ml | 29,00 |
| żurek staropolski | 350 ml | 25,00 |
| dania główne: | ||
| karp smażony na maśle | 150 g | 30,00 |
| pstrąg z pieca | 1 szt, ok. 350 g | 51,00 |
| kaczka pieczona w jabłkach | 1 szt, ok. 1,5 kg | 190,00 |
| golonka na kapuście z grzybami | 250 g | 31,00 |
| filet z łososia z sosem kaparowym | 200 g | 49,00 |
| polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym | 200 g | 43,00 |
| pieczona pierś indyka z żurawiną | 150 g | 40,00 |
| de volaille | 200 g | 37,00 |
| gołąbki z ryżem i grzybami | 2 szt, ok. 350 g | 31,00 |
| gołąbki z mięsem i sosem pomidorowym | 2 szt, ok. 350 g | 31,00 |
| zraz wołowy w sosie własnym | 250 g | 45,00 |
| dodatki: | ||
| kapusta z grzybami | 150 g | 17,00 |
| mix pierogów (z kapustą i grzybami, ruskie) | 8 szt | 31,00 |
| uszka | 10 szt | 31,00 |
| ziemniaki pieczone | 200 g | 17,00 |
| kopytka | 200g | 17,00 |
| kluski śląskie | 200 g | 17,00 |
| desery / napoje: | ||
| kutia | 100 g | 19,00 |
| świąteczny strudel z jabłkami | 150 g | 25,00 |
| patera ciast wigilijnych | 150 g | 29,00 |
| kompot z suszu | 200 ml | 17,00 |
| kluski z makiem i bakaliami | 100 g | 17,00 |
Zadzwoń, napisz – jesteśmy tu dla Ciebie.
Marcin – 784 983 582 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Paula – 784 706 664 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.l
Modyfikacja oferty i zamówienia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

